Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nevelési tanácsok

2012.01.26

Egy kiskutyát nagyon nehéz tanítani. Főleg megfelelő eszközök nélkül. Itt van néhány tipp, hogy mit kell beszerezni, mielőtt kutya kerül a házhoz. Nagyon fontos két tálka (etető-itató). Póráz és nyakörv (nem szorító, csak tapasztaltabb gazdáknak) Szobakutyáknak alomtálca + alom. Szállítókosár, fekhely, és egy olyan hely, ahova be tud húzódni eső idején ( ja meg persze télre ) jutalomfalat.

Nevelési tippek:

Egyszerűsítheti a kutya tanítását, ha kézjeleket is használunk a külömböző parancsszavakhoz. A kutyát először csak egy dologra kell megtanítani, az is bőven elég neki.

Az alapvetőbb parancsszavak:

Ül:A kiskutyának mondani kell a szót. Jelen esetben az ült. Természetesen nem fog leülni, csak néz rád, és próbál a kedvedben járni. Ilyenkor nyomd le a farát, és dicsérd meg ha leül.

Fekszik:Kiskutyák esetében egyszerűbb először leültetni, majd az ujjunkat a földön húzni, így a kiskutya lehajol, és egyben lefekszik.

Marad:Úgy lehet elérni, hogy a kutyus maradjon, hogy leültetjük és távolabb megyünk, majd odagurítunk neki valamit, hogy azzal legyen elfoglalva. Ekközben azt mondjuk, marad! Aztán amint nem érdekli az a valamicsoda ami ott van előtte, odamegyünk és megdicsérjük.

Gyere:A kiskutyára rakjuk rá a hosszú pórázt, ültessük le, és menjünk távolabb aztán mondjuk azt, hogy gyere! Eközben megpaskolhatjuk a combunkat, hogy a kiskutya odafigyeljen  rá, és odamenjen. Ha ez nem válna be, kicsit húzzuk meg a pórázt.

 


Nagyon fontos, hogy a kiskutyát két hónapos korában lehet megtanítani a legalapvetőbb szavakra, az ülre és a gyerére. Amint a kutya már nagyobb, meg lehet tanítani a nehezebb szavakra. Pl. Hozd! Hagyd! Pitizz! Később pedig a bonyolultabb dolgokra, mint pl. ugorjon át egy hulla hopp karikát, vagy limbózz! vagy esetleg egy egész feladatsort, lehet tanítani neki. Nagyön ügyi-bügyi kutyuskákat meg lehet tanítani arra, hogy átugorjon egy tüzes karikát ( ezt csak kiképzővel)!

 

Ha teljesít egy feladatot mindig dicsérjük meg!


Akinek kérdezni valója van, az kérdezzen a hozzászólásokban! Jó nevelést!
 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.